Mikuláš se svou partou opět zavítal i k nám Informace

05.12. 2022

Během pondělního dopoledne jste mohli zaslechnout v budovách ZŠ i MŠ neobvyklé řinčení řetězů a cinkání nejrůznějších zvonečků. To se k nám opět po roce přišla podívat nadpřirozená družina ve standardní sestavě reprezentovaná jedním Mikulášem a letos velkým množstvím čertů i andělů.

Postupně tito vyslanci nadpřirozených světů obešli všechny třídy a hlavně na menších dětech bylo vidět, že ne vždy je zejména přítomnost zástupců pekelné říše vítaná. Přesto se snažily ve většině případů zachovat dekórum a po zpěvu písniček se ze svých ,,hříšků“ včas vykoupily. Odměnou jim pak všem byly bonbonky rozdávané hodnými a krásnými anděly. Vševědoucí slova přísného, ale vlídného Mikuláše dávala tušit, že mu žádné lidské konání neujde a jen uvědomění si svých vlastních chyb nás všechny může posunout dál.

Přestože s přibývajícími čísly na dveřích tříd rostl i počet žáků ukořistěných čerty v pytli, nakonec se všichni, i když notně obarveni pekelnou barvou, vrátili zpět ke svým spolužákům.

Závěrem děkuji žákům devátého ročníku za zprostředkování a dočasné ,,ubytování“ této vzácné návštěvy a všem přeji krásný v klidu, zdraví a míru prožitý advent i následné Vánoce. Přejme si, aby se i svět kolem nás konečně dostal z čertovského sevření opět ven a my mohli v poklidu dál žít své vzácné a jedinečné životy!              

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x