Získali jsme grant od O2 Chytrá škola! Projekty, granty

10.01. 2022

Naše škola využila možnosti zúčastnit se grantové výzvy od Nadace O2 na podporu vzdělávacích aktivit v oblasti digitální gramotnosti. Jelikož dnešní doba plná moderních technologií je spojena s vystupováním dětí na internetu, kde číhá velké množství nebezpečných situací, rozhodli jsme se vytvořit interaktivní příběh, ve kterém budou žáci do těchto situací vnořeni. Hlavním cílem je výběr správných variant, které povedou ke zdárnému konci. Každý příběh bude vytvořen na jiné téma (například sociální sítě, kybergrooming, sexting apod. ...), navazující například na probíraná témata v hodinách Člověka ve společnosti.

Během vyučovacích hodin budeme s žáky probírat do podrobna nástrahy na internetu, zúčastníme se Workshopu od firmy Fakescape, z.s., zhlédneme poučná videa E-Bezpečí od Univerzity Palackého v Olomouci a video-kurzy od firmy Seduo, nabrané zkušenosti použijeme v tvorbě našeho projektu.

Z celkem 252 přihlášených škol byla naše škola vybrána jako jedna z 67 podpořených. Konkrétně je tento projekt podpořen z programu O2 Chytrá škola částkou 69 500 Kč.

Více informací na webu O2 Chytrá škola: https://o2chytraskola.cz/grantovy-program

 

Níže naleznete fotogalerii z Workshopu 6. - 9. třídy od firmy FakeScape, z.s.

Autor: Bc. Lukáš Kulhánek

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x