Dan Čudejko šestý v kraji v zeměpise! Soutěže

02.04. 2023

Ve středu 29. března se konalo v Hradci Králové krajské kolo zeměpisné olympiády, do níž postoupil ze třetího místa v kole okresním v kategorii A i žák šestého ročníku naší školy Dan Čudejko. 

Soutěž, která zahrnuje práci s atlasem, test teoretických znalostí a praktickou část, rozhodně patří k těm složitějším, protože v přípravě se musíte zaměřit nejen na prohloubení základního učiva zeměpisu šestého ročníku, ale i na základy např. geologie, botaniky, zoologie či i angličtiny. Jedná se tedy o velmi průřezovou soutěž napříč hned několika předměty.

Dan se však náplně nezalekl, velmi intenzivně se připravoval a vyplňoval předešlé testy a následně jsme je rozebírali, říkali si doplňující informace. Velká výhoda je, že Dan má velkou oporu v rodině a díky častým výletům po celé naší zemi má naši vlastivědu, která také byla součástí soutěže, doslova v malíku.

Jak to celé dopadlo? Dan se rozhodně neztratil, naopak. Skončil jako šestý z 12 účastníků, když měl stejný počet bodů jako žák na pátém místě - 66 - a o šestém pořadí rozhodl jen horší výsledek z praktické části. Do bronzového stupínku pak chyběly jen body tři! Zejména práce s atlasem i teoretická část byly úžasné.

Danovi moc gratuluji k velkému úspěchu. Díky němu se naše škola zařadila jako nejlepší ZŠ hned za velkými gymnázii kraje! Věřím, že tento jeho úspěch nezůstane posledním a je to velký příslib do budoucna. Dane, velké díky!    

     

Autor: Mgr. Jiří Lux

Zobrazení stránky: 0x