To bylo MaSo!

17.05. 2022

Ve středu 11. 5. 2022 jsme brzy ráno vyrazili se dvěma čtyřčlennými týmy do Prahy porovnat své síly s ostatními žáky v matematické soutěži MaSo. Šlo nejenom o to správně vyřešit náhodně vybrané úlohy, ale i o správnou taktiku na herním poli, ze kterého týmy získaly body do celkového hodnocení. Letos jsme za správně vyřešené příklady získávali "peníze", díky kterým jsme mohli kupovat různě drahé sady poštovních známek. Ty nejcennější (a samozřejmě nejdražší) vynesly nejvíce bodů.

Naši žáci se s úkolem vypořádali velmi dobře. Tým složený z Dominika Koláře (9.), Dana Laše (8.), Terky Šedivé (7.) a Sáry Vojtíškové (7.) vybojoval 178. místo, tým Sára Hilburgerová (9.), Míra Puš (8.), Marek Chovan (8.) a Kája Žižková (7.) se umístil na 209. místě. Nutno říci, že celkově soutěžilo 231 týmů, převážně z gymnázií, z nichž některé jsme nechali až daleko za sebou. Myslím, že to pro žáky byla velká nová zkušenost, během které si mohli sednout i do vysokoškolských lavic. A kdo ví, třeba tam jednou budou sedávat pravidelně...

Všem zúčastněným moc děkuji za úsilí a nadšení, se kterým do soutěže šli. V týmech spolupracovali krásně, z mého pohledu vše šlapalo tak, jak mělo. Děkuji!

 

Autor: Mgr. Hana Škubníková

Zobrazení stránky: 0x