Výlet za zvířátky Akce

09.04. 2024

Tento týden jsme si společně povídali s dětmi o zvířátkách na statku. Řekli jsme si co všechno obnáší mít velké hospodářství, co se dá pěstovat na zahradě, k čemu nám slouží hospodářská zvířata atd.

Začátek cesty nás dovedl do Dolní Brusnice. Už cestou jsme potkali koně, kočky, pejsky a slepice. Z Dolní Brusnice jsme začali mírně stoupat do kopce a zastavili se u kravína. Zde jsme si prohlédli zemědělské stroje a malá telátka, která jsme si následně mohli pohladit. S dětmi jsme si ukázali budovu hned vedle kravína, ve které se vyrábí výrobky z masa. Tak jsme si vysvětlili, že zvířátka nemáme jenom pro radost, ale také k užitku.

Čím více jsme se blížili k Lázním pod Zvičinou, tím se nám kopec prudce zvedal pod nohama. To nás však neodradilo a s mírným funěním jsme došli do cíle. Když jsme se kolem sebe rozhlédli, měli jsme v dohledu pod sebou skoro celou Brusnici a nad námi se tyčil vrchol Zvičiny.

 V lázních se k nám přidal kozel, který nám dělal průvodce celého areálu. Setkali jsme se s ovečkami, prasátky, poníkem a dvěma oslíky. Po náročné cestě si děti mohly odpočinout a pohrát si na venkovním hřišti. Zpáteční cesta byla z kopce dolů, ale o to náročnější. Na lesní cestě bylo samé bahno, takže to občas vypadalo, jako když po lese poskakuje tlupa opic nežli děti ze školky.

Tento výlet jsme naplánovali, aby se děti učily prožitkem a zároveň viděly zvířátka ze statku na vlastní oči a uvědomily si, co práce na statku obnáší.

Autor: Tereza Nerudová

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x