Programy pro Mateřské školy Akce

03.04. 2024

Už druhým rokem se k nám sjíždějí školky z okolí v rámci Memoranda o spolupráci. Pokaždé se pro děti snažíme připravit zajímavý program, který zábavnou formou seznamuje děti s prostředím naší školy. Děti z okolních mateřských škol měly možnost navštívit již tři programy.

První program dětem ukázal různé pokusy související s předměty, které se vyučují v pavilonu odborných učeben. V učebně fyziky si například děti vyzkoušely sílu Hulka, v učebně chemie zjistily, jak se barví plameny ohně, a pokusy je čekaly i v kuchyni, kde si zahrály třeba na moderní Popelky.

Druhý program vzal děti do říše hmyzu. Děti si zahrály na motýly a brouky, vyzkoušely si pilnou práci s opylováním květů a mohly pomocí virtuálních brýlí navštívit včelí úl a prohlédnout si tak místa, která jinak navštívit nemohou.

V třetím programu se děti vydaly na vesmírnou výpravu. Zahrály si na kosmonauty, vzhlížely ke hvězdám a seznámily se s naší sluneční soustavou. Také měly možnost seznámit se s Ozoboty a naučit je poslouchat různé příkazy.

Nyní se už děti mohou těšit na čtvrtý program, který je vezme do říše Minerálů a hornin. A co na ně čeká?! To už se musí přijet podívat za námi a my se na ně moc těšíme.

Návštěvu si můžete domluvit na emailové adrese lenka.zizkova@zsbt.cz

Více informací o programu

Autor: Michal Rejl

Zobrazit fotogalerii na Zoneramě

Zobrazení stránky: 0x